Banánový chlebík
Předchozí příspěvek
Tento recept mě už nějakou dobu lákal vyzkoušet. Říkala jsem si, co na tom všichni mají, a už to vím! Neskutečně vláčný, a dá se říci, že i zdraví chlebík, který vám tak zlepší ráno, že nebudete chtít snídat nic jiného. Spolu s čerstvými jahůdkami je banánový chleba perfketní. Stojí to za zkoušku.
Jako první si vymažeme formu máslem a vysypeme moukou. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Do větší mísy si dáme mouku spolu s práškem do pečiva, třtinovým cukrem a špetkou soli. Zamícháme.
Ve druhé míse si rozmačkáme banány – já použila tyčový mixér, nechtěla jsem mít v těstě hrudky. A přidáme k němu – vajíčko, mléko, jogurt a olej.
Tekuté suroviny smícháme s moukou. Nakrájíme si čokoládu na kostičky a přidáme do hotového těsta.
Až když bude těsto bez hrubek nalijeme ho do formy a vložíme dl rozpálené trouby na 40 minut. Pečení je individuální, proto chlebík kontrolujte pomocí špejle.
Když bude chléb hotový, počkáme tak 15 minut, než ho vyklopíme z formy. Necháme ho zcela vychladnout, než si ho nakrájíme.
Dobrou chuť,
M.
Povedl se vám banánový chlebík tak jako nám? Pochlubte se do komentářů.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím