Bulgur
Předchozí příspěvek
Tuhle zdravou lahodu jsme si doma opravdu oblíbili. Bulgur se dá totiž jíst jak studený, což já oceňuji v tomto počasí, tak krásně teplý. Zasytí, ale nepřecpete se. A příprava je vlastně šíleně jednoduchá.
Nejprve si přivedu zeleninový vývar k varu a naliji dané množství (podle návodu na obale) do hrnce s bulgurem. Přiklopím pokličkou a nechám takhle 45 minut odstát, NEVAŘÍME! Bulgur se mi krásně zvětší a uvaří sám. Až když bude bulgur hotový, dochutím ho solí a pepřem. Je dobré bulgur sem tam promíchat.
Poté oloupu a nakrájím cibule na kostičky, oškrábu mrkve, omyji a nakrájím si kuřecí prsa, taktéž na kostičky. Cibulku si zpěníme na troše oleje a másla.
Mezitím si hodím mrkve do mixéru nebo nastrouhám na struhadle a přidám k cibulce. Maso nakrájené na kostičky si osolím, opepřím a přidám k mrkvi a cibulce a nechám udělat.
Až když směs bude hotová, přidám trochu másla a odstavím ji z plotny. Směs zamícháme spolu s bulgurem, dochutíme, přidáme bylinky, nakrájená rajčátka a perfketní jídlo máme na stole.
Dobrou chuť,
M.
Vyzkoušeli jste tento bulgur? Napište nám, jak Vám chutnal.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím