Candát s bramborovým pyré

podle Lukáš Svoboda

Pokud chcete oslnit a připravit někomu rybu, jděte do čerstvého candáta! Je to jedna z nejlepších možností. Pokud k tak lahodné rybě připravíte jemné pyré, opečete perfektně kůžičku a to vše zalijete máslem a citrónem, tak vám vznikne neodolatelné jídlo, po kterém vám budou všichni trhat ruce. 

Candát s bramborovým pyré

Candát s bramborovým pyré

Candát s bramborovým pyré

Pokud chcete oslnit a připravit někomu rybu, jděte do čerstvého candáta! Je to jedna z nejlepších možností. Pokud k tak lahodné rybě připravíte jemné pyré, opečete perfektně kůžičku a to vše zalijete máslem a citrónem, tak vám vznikne neodolatelné jídlo, po kterém vám budou všichni trhat ruce.  Hlavní chody candát, pyré, kaše, ryba European Vytisknout
Porce: 2 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 4.7/5
( 3 hlasů )

INGREDIENCE

  • 400g čerstvého candáta
  • 5 větších brambor
  • 160ml mléka
  • Čtvrtku másla
  • Šťávu z půlky citrónu
  • 10g hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrst čerstvé petrželky do bramborového pyré

POSTUP

Nejprve jsem si oloupala brambory, nakrájela je na kostky a dala do hrnce se studenou vodou. Tak aby všechny brambůrky byly ponořené.

Poté jsem si vzala do parády candáta. Pomocí pinzety jsem z filetu odstranila zbylé kosti. Až když jsem si byla jistá, že ryba žádné další kosti nemá, tak jsem ji pořádně opláchla a osušila kuchyňskými ubrousky, aby mi na pánvi ryba spolu s olejem neprskala.

Rybu jsem osolila a opepřila z obou stran. Poté jsem si ji otočila kůží nahoru a poprášila kůži hladkou moukou a zbytek mouky (přebytečné) z ryby oklepala. (Mouka je tam proto, aby se mi na pánvi vytvořila hezká křupavá krusta)

Začala jsem vařit brambory a připravila pánev na candáta a mléko do rendlíčku, které budu postupně ohřávat na pyré. (Pozor, hlídat – mléko rádo utíká) 

Na pánev jsem si dala trochu oleje. Candáta jsem kůží položila na pánev a zprudka restovala. Až když byla kůže zlatá, candáta jsem otočila a přidala do pánve máslo s citronem a začala rybu pomocí lžíce polévat. Asi tak 2-3 minuty, na slabém plameni.

Mezitím se dovařily brambory. Slila jsem veškerou vodu, dala hrnec na prkénko a šťouchadlem je pořádně rozmačkala, přidala jsem kostičku másla. Poté jsem si vzala ruční mixer a pomalu mixovala a přilévala mléko a kostky másla až dokud se mi nevytvořilo jemne pyré. Pyré jsem osolila.

Pyré jsem podávala s čerstvou petrželkou a candátka jsem na talíři přelila trochou výpeku (zkaramelizovaného másla a citrónu).

K téhle lahodě vám přeji dobrou chuť, 

M. 

Ingredience

Candát

Candát ingredience
Smažení candáta

Bramborové pyré

Bramborové pyré ingredience
Bramborové pyré

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím