Celozrnné těstoviny se žampiony a baby špenátem

podle Lukáš Svoboda

Jelikož se snažíme jíst zdravěji a oceňujeme v týdnu rychlá jídla, rády si s maminkou připravujeme celozrnné těstoviny. Spojuje nás láska do hub a čerstvého špenátu, tak jsme si vymyslely náš asi nejoblíbenější recept na těstoviny. 

Celozrné špagety se žampiony

Celozrné špagety se žampiony

Celozrnné těstoviny s žampiony a baby špenátem

Jelikož se snažíme jíst zdravěji a oceňujeme v týdnu rychlá jídla, rády si s maminkou připravujeme celozrnné těstoviny. Spojuje nás láska do hub a čerstvého špenátu, tak jsme si vymyslely náš asi nejoblíbenější recept na těstoviny. Hlavní chody Celozrnné těstoviny se žampiony a baby špenátem European Vytisknout
Porce: 2 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 5.0/5
( 2 hlasů )

INGREDIENCE

  • 220g celozrnných těstovin (větší porce pro dva)
  • 1 vanička baby špenátu
  • 1 vanička žampionů
  • 5 stroužků česneku 
  • 1 – 2 cibule
  • Trocha másla pod cibulku
  • Parmezán na ozdobení 
  • Naturální kešu oříšky (mám ráda, když mi v jídlě něco hezky křupe)

POSTUP

Dáme si vařit vodu na těstoviny a podle návodu je uděláme v průběhu vaření. 

Očistíme, oloupeme a nakrájíme žampiony. Pořádně propereme špenát od nečistot, oloupeme česnek, zbavíme ho klíčku a nakrájíme ho na malé tenké kolečka. 

Nakrájíme cibulku na malé kostičky a orestujeme ji na másle. Až cibule bude mít hezkou zlatavou barvu, přidáme žampiony a dále společně restujeme. 

Když žampiony změknou, přidáme nakrájený česnek a opraný baby špenát. 

Až špenát zvadne, přidáme kousek másla a nastrouhaného parmezánu a směs důkladně promícháme.

Směs odstavímé z plotny, osolíme a opepříme a můžeme podávat s celozrnnými těstovinami. 

Těstoviny nakonec posypám sýrem a mými milovanými naturalními kešu oříšky. 

Přeji vám dobrou chuť, 

M. 

Upravené ingredience na Špagety se žampiony a baby špenátem
Žampiony, špenát a parmezán

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím