Černá čočka s volským okem
Předchozí příspěvek
Jsme zpět! Po všech all inclusive dovolených musíme zase přejít na náš zdravější režim. Začala jsem něčím, co mi velmi chybělo. Ano! Jsou to luštěniny a má oblíbená černá čočka. Já si ji připravila spolu s volským okem, ale vy můžete zkusit například lososa.
Černou čočku pořádně opereme, dáme do většího hrnce a zalijeme vodou, tak aby byla čočka ponořená. Začneme vařit. Čočka se vaří cca 30 minut a není potřeba ji předem namáčet. Pokud je potřeba a všechna voda se vyvaří, tak vodu přilijeme.
Mezitím co se nám vaří čočka, tak si připravíme směs. Do hrnce si dáme trochu oleje s máslem a nakrájíme si cibuli na kostičky, kterou uděláme do zlatova. Nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibulce. Směs osolíme a opepříme.
Když čočka bude uvařená, taktéž ji osolíme a opepříme a smícháme se směsí a přidáme krajíček másla.
Připravíme si volská oka a můžeme podávat. Je to opravdu rychlé, co říkáte?
Budeme rádi, když nám napíšete, jak vám černá čočka s volským okem chutnala.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím