Černá čočka s volským okem

podle Lukáš Svoboda

Jsme zpět! Po všech all inclusive dovolených musíme zase přejít na náš zdravější režim. Začala jsem něčím, co mi velmi chybělo. Ano! Jsou to luštěniny a má oblíbená černá čočka. Já si ji připravila spolu s volským okem, ale vy můžete zkusit například lososa.

Černá čočka s volským okem

Černá čočka s volským okem

Černá čočka s volským okem

Jsme zpět! Po všech all inclusive dovolených musíme zase přejít na náš zdravější režim. Začala jsem něčím, co mi velmi chybělo. Ano! Jsou to luštěniny a má oblíbená černá čočka. Já si ji připravila spolu s volským okem, ale vy můžete zkusit například lososa. Hlavní chody čočka, luštěniny, oběd, večeře European Vytisknout
Porce: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 4.0/5
( 5 hlasů )

INGREDIENCE

  • 250g černé čočky Beluga (1 balení)
  • 6 menších mrkví
  • 3 cibule
  • Máslo pod cibulku a krajíček másla do čočky
  • Olej pod cibulku
  • Vajíčka na volská oka (1-2 vajíčko na osobu)
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

Černou čočku pořádně opereme, dáme do většího hrnce a zalijeme vodou, tak aby byla čočka ponořená. Začneme vařit. Čočka se vaří cca 30 minut a není potřeba ji předem namáčet. Pokud je potřeba a všechna voda se vyvaří, tak vodu přilijeme.

Mezitím co se nám vaří čočka, tak si připravíme směs. Do hrnce si dáme trochu oleje s máslem a nakrájíme si cibuli na kostičky, kterou uděláme do zlatova. Nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibulce. Směs osolíme a opepříme.

Když čočka bude uvařená, taktéž ji osolíme a opepříme a smícháme se směsí a přidáme krajíček másla.

Připravíme si volská oka a můžeme podávat. Je to opravdu rychlé, co říkáte? 

Ingredience

Ingredience černá čočka
Opláchnutí čočky
Nakrájení cibule
Strouhání mrkve
Olej s máslem do hrnce
Nechat zpěnit cibulku
Přidáme mrkev
Spojení čočky
Směs promícháme
Osolíme
Opepříme
Přidáme máslo
Černá čočka

Budeme rádi, když nám napíšete, jak vám černá čočka s volským okem chutnala.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím