Batátové a bramborové hranolky s bylinkovým dipem

podle Lukáš Svoboda

Když jsme si připravili burgery s domácí bulkou, tak jsme si řekli, že je přeci škoda hodit na plech supermarketové hranolky. Tak jsme se pustili do vlastní výroby a rovnou jsme vyzkoušeli jak batátové hranolky, tak ty klasické bramborové. S těmi kupovanými se to jednoduše nedá srovnat. Udělejte si k hranolkám dip s bylinkami a budete před všemi králové grilování! 

Domácí batatové a bramborové hranolky s bylinkovým dipem

Domácí batatové a bramborové hranolky s bylinkovým dipem

Domácí batatové a bramborové hranolky s bylinkovým dipem

Když jsme si připravili burgery s domácí bulkou, tak jsme si řekli, že je přeci škoda hodit na plech supermarketové hranolky. Tak jsme se pustili do vlastní výroby a rovnou jsme vyzkoušeli jak batátové hranolky, tak ty klasické bramborové. S těmi kupovanými se to jednoduše nedá srovnat. Udělejte si k hranolkám dip s bylinkami a budete před všemi králové grilování!  Hlavní chody hranolky, batáty, brambory, chips, fries, příloha European Vytisknout
Porce: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 4.8/5
( 4 hlasů )

INGREDIENCE

INGREDIENCE NA BATÁTOVÉ HRANOLKY:

  • Jeden větší batát
  • 10ml oleje
  • Sůl, pepř a popřípadě koření na hranolky

INGREDIENCE NA BRAMBOROVÉ HRANOLKY:

  • 5-6 menších brambor 
  • 10ml oleje
  • Sůl, pepř a popřípadě koření na hranolky

INGREDIENCE NA BYLINKOVÝ DIP:

  • 1 zakysaná smetana
  • 2-3 stroužky česneku
  • Hrst pažitky
  • Hrst petrželky
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

POSTUP NA BATÁTY A BRAMBORY:

Zapneme si troubu na 180 stupňů.

Očistíme sia oloupeme jak batáty, tak brambory.

Batátu jsem si překrojila na půl – měla jsem ji dost velikou. A poté ji podélně rozkrojila a začala krájet špalíčky a vložila do mísy s olejem a kořením dle vaši chuti.

Brambory jsem si rozkrojila na půl a také nakrájela na špalíčky, poté vložila do mísy s olejem a kořením dle vaši chuti.

Obojí jsem pořádně v mísách promíchala a rozprostřela na plechy, které jsem předem vyložila pečícím papírem. Batáty se dělají déle, proto nemůžou být společně na plechu s brambory.

Jako první do trouby vložíme batáty – dělají se okolo 25 minut. Pečení je velmi individuální – podle velikosti kterou nakrájíte.

Poté do trouby vložíme i brambory, které se dělají 15-20 minut.

Jak brambory, tak batáty spolu perfektně fungují s bylinkovým dipem. 

 

POSTUP NA BYLINKOVÝ DIP:

Nasekáme si bylinky najemno, oloupeme česnek a zbavíme ho klíčku.

Do zakysané smetany přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky a vše spolu promícháme.

Podáváme spolu s batátovými a bramborovými hranolkami.

Dobrou chuť.

Ingredience a příprava domácích batátových a bramborových hranolků

Ingredience na Domácí batatové a bramborové hranolky
Nakrájené domácí batatové a bramborové hranolky
Bramborové a batátové hranolky v misce
Batátové hranolky na plechu
Bramborové hranolky na plechu
Hotové bramborové a batátové hranolky

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím