Batátové a bramborové hranolky s bylinkovým dipem
Předchozí příspěvek
Když jsme si připravili burgery s domácí bulkou, tak jsme si řekli, že je přeci škoda hodit na plech supermarketové hranolky. Tak jsme se pustili do vlastní výroby a rovnou jsme vyzkoušeli jak batátové hranolky, tak ty klasické bramborové. S těmi kupovanými se to jednoduše nedá srovnat. Udělejte si k hranolkám dip s bylinkami a budete před všemi králové grilování!
Zapneme si troubu na 180 stupňů.
Očistíme sia oloupeme jak batáty, tak brambory.
Batátu jsem si překrojila na půl – měla jsem ji dost velikou. A poté ji podélně rozkrojila a začala krájet špalíčky a vložila do mísy s olejem a kořením dle vaši chuti.
Brambory jsem si rozkrojila na půl a také nakrájela na špalíčky, poté vložila do mísy s olejem a kořením dle vaši chuti.
Obojí jsem pořádně v mísách promíchala a rozprostřela na plechy, které jsem předem vyložila pečícím papírem. Batáty se dělají déle, proto nemůžou být společně na plechu s brambory.
Jako první do trouby vložíme batáty – dělají se okolo 25 minut. Pečení je velmi individuální – podle velikosti kterou nakrájíte.
Poté do trouby vložíme i brambory, které se dělají 15-20 minut.
Jak brambory, tak batáty spolu perfektně fungují s bylinkovým dipem.
Nasekáme si bylinky najemno, oloupeme česnek a zbavíme ho klíčku.
Do zakysané smetany přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky a vše spolu promícháme.
Podáváme spolu s batátovými a bramborovými hranolkami.
Dobrou chuť.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím