Domácí bulky na mini burgery

podle Lukáš Svoboda

Tak tohle byla opravdu výzva. Nádherné počasí si žádalo oběd venku na zahrádce u bazénu a tak jsme se pokusili o domácí burgery se vším všudy. To znamená bulku a má obávaná příprava kvásku, koupit pořádné hovězí maso od farmáře, sklidit zeleninovou zahrádku prarodičů a jít jednoduše na to.

Domácí bulky na mini burgery

Domácí bulky na mini burgery

Domácí bulky na nejlepší mini burgery

Tak tohle byla opravdu výzva. Nádherné počasí si žádalo oběd venku na zahrádce u bazénu a tak jsme se pokusili o domácí burgery se vším všudy. To znamená bulku a má obávaná příprava kvásku, koupit pořádné hovězí maso od farmáře, sklidit zeleninovou zahrádku prarodičů a jít jednoduše na to. Hlavní chody domácí, burgery, bulky, pečivo, houska, gril European Vytisknout
Porce: 15 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 4.1/5
( 10 hlasů )

INGREDIENCE

INGREDIENCE NA KVÁSEK: 

  • 250ml vlažného mléka
  • 40g cukr moučka
  • 1 kostka čerstvého droždí (já kupuji droždí se sloníkem na obrázku, ještě nikdy mě nezklamalo)

INGREDIENCE NA TĚSTO:

  • 500g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 celé vajíčko
  • 160ml slunečnicového oleje
  • Špetku soli

POSTUP

Jako první jsem se pustila do kvásku. Ohřála jsem mléko tak, abych do něj mohla strčit prst a nepálilo mě to. Do veliké mísy jsem si rozdrobila droždí, přidala cukr a zalila ohřátým mlékem. 

Mísu s kváskem jsem si přikryla vyvařenou utěrkou a dala ven na sluníčko. Kvásek byl na slunci přibližně 20 minut.

Mezitím jsem si připravila do veliké mísy ingredience na těsto. Mouku, žloutky, vajíčko, olej a špetku soli. Všechny tyto ingredience jsem smíchala v míse pomocí mixéru.

Až když byl kvásek hezky nabobtnaný (poznáte tak, že zvětší svůj objem dvakrát), přidáme ho do mísy s těstem. Teď začíná vlastně to nejtěžší. Míchání těsta. Bez pořádného mixéru to jde opravdu těžko, ale určitě to zvládnete. Promícháné těsto poznáte tak, že se vám začne odlepovat hezky od stran. Trvá to přibližně 10-15 minut. Poté těsto přikryjte utěrkou a vrátíme ho zpět ven na sluníčko a necháme hodinu kynout.

Po vykynutí si z těsta připravíme bulky. Já dělala dva druhy bulek. Jedny menší a jedny trochu větší. Předehřála jsem si troubu na 180 stupňů. Na mini burgery jsem si odvážila vždy 50g těsta. A na ty maličko větší 70g těsta. Pokud budete dělat velikou verzy burgerů, tak si připravte okolo 100-120g těsta. Z odváženého a odkrojeného těsta jsem si připravila bulky tak, že jsem si z něj udělala placku a přehnula všechny okraje doprostřed. Bulka musí mít hladký tvar na jedné straně, tam kde jste bulku spojovali, tak tou stranou ji položte na plech.

Hotové bulky pokládáme na plech s pečícím papírem. Necháme ještě 15 minut na plechu kynout a pak je vložíme do předem vyhřáté trouby na 15 minut. Bulky musí mít po vytažení z trouby krásnou zlatavou barvu.

Bulky jsem rozkrojila až po vychladnutí a poté je na grilu ještě opekla. 

Přeji vám dobrou chuť,

M.

Ingredience a příprava domácích bulek na burgery

Ingredience na domácí bulku na burgery
Příprava domácích bulek na mini burgery
Postup domácí bulky
Kvásek domácí bulky na burgery
Smíchání ingrediencí domácích housek na burgery
Těsto na domácí housky na burgery
Vykynuté těsto na domácí bulky
Domácí bulky na mini burgery

Pošlete nám, jak se vám povedly domácí bulky či celé mini burgery.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím