Domácí bylinkové máslo
Předchozí příspěvek
Když mi poprvé Luky připravil bylinkové máslo s bagetkou, byla jsem z toho naprosto nadšená. Prarodiče pro nás tento víkend sklidili jejich úžasně provoněnou bylinkovou zahrádku a bylo jasný, že budeme dělat máslo. Když si tuhle lahodu představím na domácí vece, tak jsem v sedmém nebi a nic jiného nepotřebuji.
Necháme si změknout máslo, které pokrájíme na menší kousky a dáme do misky.
Nasekáme si všechny bylinky nadrobno a přidáme je ke změklému máslu spolu s trochou soli a pepře.
Důkladně vše promícháme, ochutnáme a dochutíme.
Až když se nám máslo bude zdát perfektně dochucené, tak ho přendáme na rozprostřenou potravinovou folii.
Budeme se snažit z másla udělat váleček, pomocí folie, kterou budeme pořádně utahovat. Rohy folie zamotáme a dáme hotové máslo na hodinu do lednice.
Bylinkové máslo můžete podávat na čerstvém a nejlépe domácím pečivě.
Dobrou chuť,
M + L
Dejte nám vědět, zda jste domácí bylinkové máslo využili jako přísadu ke grilování, či k namazání svého oblíbeného pečiva.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím