Domácí játrová paštika
Předchozí příspěvek
Pokud hledáte recept na jednoduchou a rychlou domácí játrovou paštiku, tak jste tady správně. Nekupujte paštiky balené, co vydrží roky a připravte si tu svou perfektní domácí podle vaši chuti. Pak už totiž nebudete chtít jinou.
Nejprve se pustíme do jater, které si očistíme, nakrájíme na menší kousky a pořádně opláchneme.
Nakrájíme si cibulku nadrobno, oloupeme česnek, vyndáme z něj klíček a také ho nakrájíme.
Do vyššího hrnce si dáme trochu oleje a zpěníme na něm cibulku. Až cibule chytne hezkou barvu, tak k ní přidáme česnek, který krátce orestujeme a poté hned přidáme játra. Ty dusíme přibližně 15 minut.
Až když játra budou hotová, odstavíme je z plotny. Pořádně je osolíme a opepříme. (JÁTRA DŘÍVE NESOLTE!) Pomocí tyčového mixéru játra začneme pomalu mixovat a přidávat kousky másla. Mixujeme dohladka. Nezapomeňte ochutnat a doladit chuť solí a pepřem.
Hotovou paštiku přendáme do mističek a necháme vychladnout.
Podáváme na čerstvém křupavém chlebu.
Dobrou chuť,
M.
Chutnala vám domácí paštika? Napište nám do komentářů.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím