Domácí játrová paštika

podle Lukáš Svoboda

Pokud hledáte recept na jednoduchou a rychlou domácí játrovou paštiku, tak jste tady správně. Nekupujte paštiky balené, co vydrží roky a připravte si tu svou perfektní domácí podle vaši chuti. Pak už totiž nebudete chtít jinou. 

Domácí paštika

Domácí paštika

Domácí paštika

Pokud hledáte recept na jednoduchou a rychlou domácí játrovou paštiku, tak jste tady správně. Nekupujte paštiky balené, co vydrží roky a připravte si tu svou perfektní domácí podle vaši chuti. Pak už totiž nebudete chtít jinou.  Chuťovky domácí, paštika, játra, na chleba European Vytisknout
Porce: 10 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 3.2/5
( 13 hlasů )

INGREDIENCE

  • 500g jater
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100g másla
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej pod cibulku

POSTUP

Nejprve se pustíme do jater, které si očistíme, nakrájíme na menší kousky a pořádně opláchneme.

Nakrájíme si cibulku nadrobno, oloupeme česnek, vyndáme z něj klíček a také ho nakrájíme.

Do vyššího hrnce si dáme trochu oleje a zpěníme na něm cibulku. Až cibule chytne hezkou barvu, tak k ní přidáme česnek, který krátce orestujeme a poté hned přidáme játra. Ty dusíme přibližně 15 minut. 

Až když játra budou hotová, odstavíme je z plotny. Pořádně je osolíme a opepříme. (JÁTRA DŘÍVE NESOLTE!) Pomocí tyčového mixéru játra začneme pomalu mixovat a přidávat kousky másla. Mixujeme dohladka. Nezapomeňte ochutnat a doladit chuť solí a pepřem. 

Hotovou paštiku přendáme do mističek a necháme vychladnout. 

Podáváme na čerstvém křupavém chlebu. 

Dobrou chuť, 
M. 

Ingredience na domácí paštiku

Ingredience na domácí paštiku
Připravené ingredience na domácí paštiku

Příprava domácí paštiky

Příprava paštiky
Játra do paštiky
Hotová játra a příprava na paštiku
Domácí paštika ve sklenici
Hotová domácí paštika

Chutnala vám domácí paštika? Napište nám do komentářů.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím