Kapusta
Předchozí příspěvek
Já vím, mnohými je kapusta zcela nenáviděna, ale já ji miluji. Nejlepší kapusta je od mojí babičky a když se ji naučila dělat kvůli mě moje maminka, tak jsem to musela zkusit také. Nebojte se a zkuste si ji udělat, protože tahle kapusta není jako ze školní jídelny!
Nejprve si nakrájíme cibulku se šunkou. Cibuli necháme zpěnit na troše másla spolu s olejem.
Mezitím si nakrájíme kapustu, zbavíme ji košťálu a rozkrájíme ji na malé kousky.
K hotové cibulce přidáme nakrájenou šunku. Po pár minutách přidáme k cibulce a šunce kapustu, kterou pod pokličkou chvíli dusíme.
Podlijeme kapustu zeleninovým vývarem a smícháme vodu s moukou, kterou vlijeme do hrnce. Za stálého míchání jíšku hezky rozmícháme. Necháme dále dusit, až do té doby, dokud nebude kapusta hezky měkká, ale né moc. Od té doby co se kapusta začala vařit to trvá cca 20 minut.
Kapustu osolíme a opepříme dle chuti, přidáme lžíci másla a odstavíme z plotny.
Podáváme spolu s žitným chlebem.
Dobrou chuť,
M.
Chutnala vám naše kapusta? Dejte nám vědět.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím