Kokosové mléko
Předchozí příspěvek
Domácí kokosové mléko je pro mě vždy velikou záchranou, když mi doma chybí to klasické. Jeho využití při vaření a pečení je opravdu neuvěřitelně všestranné. Ideální záchrana pro vás všechny, kdo nesnesou laktózu. Lahodná, mírně nasládlá chuť kokosu je perfektní například do ovesných kaší nebo mangové zmrzliny.
Do mixéru jsem nasypala kokos s vodou a 10 minut intenzivně mixovala.
Poté jsem si připravila misku, do ni vložila sítko a do sítka vyvařenou uťerku.
Rozmixovanou směs jsem vlila do připravené mísy se sítkem a plátno pořádně vymačkala, abych z kokosu dostala všechnu šťávu.
Kokosové mléko jsem dala znova do vymytého mixéru a ještě chvíli mixovala. Mléko jsem přelila do sklenice a dala vychladit.
Ráda toto mléko používám do ovesných kaší, snídaňových vloček, mangové zmrzliny, palačinek či do buchet nebo smoothie.
Se zbytkem kokosu můžete dále pracovat! Já z něj udělám Raffaello řezy, na který přidám recept již brzy.
Na zdraví,
M.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím