Kokosové mléko

podle Lukáš Svoboda

Domácí kokosové mléko je pro mě vždy velikou záchranou, když mi doma chybí to klasické. Jeho využití při vaření a pečení je opravdu neuvěřitelně všestranné.  Ideální záchrana pro vás všechny, kdo nesnesou laktózu. Lahodná, mírně nasládlá chuť kokosu je perfektní například do ovesných kaší nebo mangové zmrzliny.

Kokosové mléko

Kokosové mléko

Kokosové mléko

Domácí kokosové mléko je pro mě vždy velikou záchranou, když mi doma chybí to klasické. Jeho využití při vaření a pečení je opravdu neuvěřitelně všestranné.  Ideální záchrana pro vás všechny, kdo nesnesou laktózu. Lahodná, mírně nasládlá chuť kokosu je perfektní například do ovesných kaší nebo mangové zmrzliny.  Nápoje Kokosové mléko, kokos, mléko, voda European Vytisknout
Porce: 3 Doba přípravy:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 5.0/5
( 2 hlasů )

INGREDIENCE

  • 200g kokosu nebo kokosového oříšků (já jsem si na něj zatím netroufla)
  • 600-700ml vlažné vody
  • Dále také budete potřebovat výkonnější mixér (já mám pouze mixér na smoothie, ale zvládl to krásně)
  • Vyvařené plátýnko nebo utěrku
  • Sítko

POSTUP

Do mixéru jsem nasypala kokos s vodou a 10 minut intenzivně mixovala.

Poté jsem si připravila misku, do ni vložila sítko a do sítka vyvařenou uťerku.

Rozmixovanou směs jsem vlila do připravené mísy se sítkem a plátno pořádně vymačkala, abych z kokosu dostala všechnu šťávu.

Kokosové mléko jsem dala znova do vymytého mixéru a ještě chvíli mixovala. Mléko jsem přelila do sklenice a dala vychladit.

Ráda toto mléko používám do ovesných kaší, snídaňových vloček, mangové zmrzliny, palačinek či do buchet nebo smoothie. 

Se zbytkem kokosu můžete dále pracovat! Já z něj udělám Raffaello řezy, na který přidám recept již brzy. 

Na zdraví, 

M. 

Kokosové mléko ingredience

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím