Mangová zmrzlina

podle Lukáš Svoboda

Tohle letní osvěžení musíte jednoduše okamžitě vyzkoušet. U nás se po zmrzlině vždy tak rychle zapráší, že nestačím kupovat zralá manga. Počasí se k takové dobrotě vyložene vybízí a příprava je více než jednoduchá. Jen ten mrazák by se v mražení mohl urychlit!

Mangová zmrzlina

Mangová zmrzlina

Mangová zmrzlina

Tohle letní osvěžení musíte jednoduše okamžitě vyzkoušet. U nás se po zmrzlině vždy tak rychle zapráší, že nestačím kupovat zralá manga. Počasí se k takové dobrotě vyložene vybízí a příprava je více než jednoduchá. Jen ten mrazák by se v mražení mohl urychlit! Dezerty zmrzlina, mangová zmrzlina, mango, domácí zmrzlina, léto, osvěžení, párty European Vytisknout
Porce: 6 Doba přípravy:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 3.5/5
( 6 hlasů )

INGREDIENCE

  • 2 manga (přibližně 400-450g dužiny)
  • 160ml kokosového mléka (recept u mě na blogu)
  • 100ml vody (podle hustoty mraženého manga při mixování)
  • 1 lžíce medu (já měla krásně zralé mango – nepoužila jsem, pokud ale máte rádi sladší variantu zmrzky, určitě si tam med přidejte)
  • Šťáva z celého citrónu nebo limety 

POSTUP

U manga jsem si odřízla obě špičky, aby mi mango hezky stálo při krájení na prkénku. Oloupala jsem ho pomocí škrabky na brambory a pomalu začala okrajovat až k pecce. Mango jsem nakrájela na malé kostičky, dala do uzavíratelného sáčku (používám sáčky od Ikea), rozprostřela a dala do mrazáku.

V mrazáku jsem mango nechala hodinu až dvě.

Po vytažení z mrazáku jsem mango dala do mixéru (používám smoothie maker). Přidala jsem k němu kokosové mléko a začala mixovat. Zjistila jsem, že pro mango mám málo tekutiny a chuť manga mi trochu přebíjel kokos, proto jsem směs začala ředit vodou. Vždy jsem ochutnala, rozmixovala, přidala vodu, ochutnala až do doby, kdy se mi směs zdála akorát hustá.

Směs z manga mi přišla příjemně sladká a já jelikož preferuji kyselejší zmrzky, přidala jsem šťávu z jednoho citrónu a zbytek šťávy z limety, co jsem měla doma. Znova pořádně promixovala, ochutnala a až když se mi směs zdála být skvěle vychucená, začala jsem ji plnit do dóz na zmrzky (koupila jsem v Ikee, ale seženete například v Pepcu, hypermarketech, Orionu).

Poté jsem hotové zmrzky dala do mrazáku a nechala přes tři hodiny ztuhnout. A mangová zmrzlina byla na světě.

V parných letních dnech ideální pomocník na přežití! 

Dobrou chuť,

M.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím