Parmazánové rizoto
Předchozí příspěvek
Tohle jídlo naprosto miluji. Je rychlé, dá se řící, že i levné a jednoduše boží. Já ho doma připravuji bez vína, takže by Italové ze mě radost asi neměli, ale nám doma takhle moc chutná. Pokud nechcete stát hodiny u rozpálené plotny, tak tenhle recept ja zaručeně pro vás. A takový malý bonus nakonec – všichni si moc pochutnáte.
Oloupu a nakrájím si cibulku nadrobno a dám ji do vyššího hrnce na rozpálený olej. Cibulku nechám hezky změknout.
Ohřeji si předem připravený vývar. Já tentokrát doma měla pouze vývar Bio z Dm. (Byl moc dobrý, akorát trochu tmavší, tak mi malinko zbarvil rizoto)
Nastrouhám si parmazán a zvážím si rýži (kterou NEoplachuji – je to velmi důležité). Rýži dám orestovat k cibulce, nechám ji tam tak 3 minuty a poté pomocí naběračky zaliji trochou vývaru. Vždy aby byla rýže ponořena.
Rizoto se rádo připaluje, tak ho nezapomínejte míchat a dolévat vývar dle potřeby. Takto se rizoto vaří cca 15 minut.
Až když bude rýže hotova, tak ji sundáme z plotny a přidáme do ni máslo s parmazánem a vše důkladně promícháme.
Jelikož je parmazán na mě už dost slaný, tak sůl skoro nikdy nedávám. Já jsem milovníci pepře, tak ten si neodpustím ani tady. Ale každý má chuť jinou, tak si rizoto dolaďte hezky podle sebe, solí, pepřem, máslem nebo parmazánem.
Rizoto jsem podávala s nastrouhaným parmazánem a petrželkou.
Dobrou chuť,
M.
Napište nám, jak Vám parmazánové rizoto chutnalo. 🙂
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím