Perník s krémem

podle Lukáš Svoboda

Dostala jsem chuť se vrátit do dětství a upéct si můj milovaný perník, který mě jako malou učila péct moje maminka. Měla jsem k tomu dokonce i nového pomocníka od @delimano.cz pekáč z řady Green planet. Pečení je má vášeň, ale co opravdu nesnáším je vymazávání všech forem a plechů a to už s tímto nepřilnavým krasavcem nemusím řešit.

Perník s krémem

Perník s krémem

Perník s krémem

Dostala jsem chuť se vrátit do dětství a upéct si můj milovaný perník, který mě jako malou učila péct moje maminka. Měla jsem k tomu dokonce i nového pomocníka od @delimano.cz pekáč z řady Green planet. Dezerty perník, krém, perník pro návštěvu European Vytisknout
Porce: 10 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 4.0/5
( 4 hlasů )

INGREDIENCE

Recept na perník:

  • 3 skleničky polohrubé mouky
  • 2 skleničky cukru
  • 4 celá vajíčka
  • 1 sklenička oleje
  • 1 sklenička mléka
  • 1 prášek do perníku
  • 2 lžíce kakaa
  • Domácí jahodovou marmeládu na potření perníku

 

Recept na krém:

  • 550 ml mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce cukru
  • 140 g másla
  • 250 ml smetany 33%
  • Kakao na posypaní

POSTUP

Všechny ingredience na těsto vymícháme v hladké těsto, vylijeme do pekáče a pečeme na 180 stupňů přibližně na 30 minut.

Než se nám perník upeče, připravíme si pudink s cukrem. Do vychlazeného pudinku vyšleháme máslo. Zvlášť si vyšleháme smetanu a pak ji opatrně vmícháme do pudinku.

Hotový krém necháme vychladit.

Perník potřeme domácí jahodovou marmeládou a krémem a zasypeme kakaem.

Chutnal Vám náš perník s krémem? Zkuste také náš výtečný Banánový chlebík.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím