Špagety Carbonara
Předchozí příspěvek
První jídlo, které mi kdy Luky uvařil podle receptu od Emanuela Ridiho. Vždy když se mi nechce vařit, tak mi Lukášek nabídne, že udělá jeho vynikající špagety Carbonara. Když jsem špagety ochutnávala poprvé, byly v nich perfektně uvařená vajíčka. Ale po těch letech, co jsme spolu jsou nyní špagety úžasně krémové a jednoduše dokonalé.
Nejprve jsem si dala vařit vodu na špagety, které jsem v průběhu vaření podle návodu uvařila.
Oddělila jsem si bílky od žloutků a žloutky dala do mističky spolu s nastrouhaným parmazánem a pepřem. Vše jsem zamíchala a vznikla mi krásně tekutá a přitom mírně hustá směs.
Nakrájela jsem si na malé kostičky anglickou slaninu a na opravdu troše oleje jsem ji nechala hezky orestovat.
Až když byla slanina hotová, stáhla jsem ji z plotny a přidala špagety, které jsem se slaninou promíchala.
Poté jsem do špaget nalila připravenou vajíčkovou směs, vše spolu promíchala a špagety Carbonara servírovala spolu s nastrouhaným parmazánem.
Dobrou chuť,
M + L
Chutnaly Vám špagety carbonara? Dejte nám vědět.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím