„Špenátoví šneci“ s cheddarem
Předchozí příspěvek
Musím říct, že šneci jsou u nás již taková klasika. Připravujeme je na veškeré rodinné sešlosti, oslavy nebo jako rychlovku k večeři. Zkusila jsem si je maličko pozměnit z té nudy, kde používáme pouze šunku a sýr do takové fresh verze s baby španátem a kopou cheddaru. Na kolaudačce šneci měli veliký úspěch, tak šup do kuchyně.
Nejprve jsem si potřela listové těsto trochou kečupu a zapnula troubu na 180 stupňů. Rozšlehala jsem si vajíčko, nakrájela cibulku na kostičky, nastrouhala cheddar, připravila plech s pečícím papírem a pořádně oprala špenát.
Cibulku jsem si zkaramelizovala na másle. Na těsto s kečupem jsem dala plátky šunky, zkaramelizovanou cibulku, lístky špenátu a nakonec cheddar.
Těsto jsem rolovala z delší strany a pořádně jsem se ho snažila utahovat. Až když jsem měla těsto srolované, rozkrojila jsem si ho na půl a začala krájet.
Kousky šneků jsem dávala na předem připravený plech s pečícím papírem. Před pečením jsem strany šneků pomazala rozšlehaným vajíčkem.
Šneci se mi pekly na 180 stupňů cca 15 minut. (jednoduše hezky dozlatova)
Špenátové šneky jsem nechala vychladnout a podávala návštěvě spolu se zbytkem nastrouhaného cheddaru.
Napište nám, koho jste špenátovými šneky z listového těsta potěšili a zda jim chutnalo, tak jako nám.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím