Trhané vepřové maso

podle Lukáš Svoboda

Přemýšlíte čím ohromit svou návštěvu? Trhané vepřové maso v Tacos je jasná volba! Servírovat ho můžete jako hlavní chod či chuťovku k vašemu oblíbenému drinku. Za nás doporučujeme podávat spolu s Tequilou Sunrise!

Vepřové trhané maso

Vepřové trhané maso

Trhané vepřové maso

Přemýšlíte čím ohromit svou návštěvu? Trhané vepřové maso v Tacos je jasná volba! Servírovat ho můžete jako hlavní chod či chuťovku k vašemu oblíbenému drinku. Hlavní chody Trhané vepřové maso European Vytisknout
Porce: 8 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 5.0/5
( 3 hlasů )

INGREDIENCE

  • 1,2kg vepřové krkovice
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce soli
  • 4 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička červené pálivé papriky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička sušeného česneku
  • trocha mletého černého pepře
  • 2 lžíce oleje na opečení masa
  • 330 ml cideru na podlití
  • BBQ omáčka dle chuti

POSTUP

Postup je vlastně strašně jednoduchý.

Smíchejte hnědý cukr, sůl, uzenou papriku, česnek, pepř.

Troubu si předehřejte na 200°C.

Smíchané koření vetřeme do masa a necháme pomalu zatáhnout na pánvi s trochou oleje. Pozor – koření se rádo připaluje.

Po zatáhnutí maso přesuneme do pekáče, dáme do něj nakrájenou červenou cibuli na kostičky a zalijeme ciderem – já použila jablečný.

Přikryjeme alobalem a pečeme 3-4 hodiny na 160-180 stupňů.

Hotové maso poznáte, že se krásně rozpadá. Po vyndání přendáme maso a vidličkami natrháme na vlákna.

Do natrhaného masa přidáme BBQ a ciderový výpek – vše podle vaší chuti.

My si trhaným masem naplnili tacos a udělali máslovou kukuřici!

Věříme, že tímto receptem ohromíte nejen návštěvu, ale i svou drahou polovičku.

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím