Tvarohová bábovka
Předchozí příspěvek
Tak tenhle tvarohový zázrak je u nás již takovou víkendovou klasikou. K snídani ke kávě je to naprostá lahoda. Příprava téhle vláčné bábovky je zcela jednoduchá a tak ji zvládnete upéct třeba i s pomocí vašich ratolestí.
Zapneme si troubu na 180 stupňů.
Vymažeme si pořádně formu na bábovku – já používám máslo a polohrubou mouku.
Nejprve si oddělíme bílky od žloutků. Bílky si dáme do vyšší mísy a se špetkou soli z nich vymixujeme sníh.
Ve druhé míse si smícháme žloutky spolu s cukrem, máslem, vanilkovým cukrem rumem a šťávou z citronu. Poté ke směsi přidáme mouku s práškem do pečiva a tvaroh. Vše spolu řádně promícháme.
Pak začneme ke směsi přidávat bílky, které opatrně vmicháme do těsta. Až když se nám těsto s bílky spojí, nalijeme ho do předem vymazané formy, kterou dáme do vyhřáté trouby.
Bábovku takhle peču cca 1 hodinu a 10 minut. Pečení je ale velmi individuální! Doporučuji bábovku kontrolovat pomocí špejle. (Když ji do bábovky zapíchnu, tak by na ni nemělo být těsto, tak jednoduše poznám, že je bábovka hotová)
Po vytažení z trouby bábovku necháme 10–15 minut odstát a pak ji opatrně přendáme na talíř. Vím, že to bude těžké vydržet, ale bábovku nakrájíme až když bude zcela vychladlá.
Dobrou sladkou chuť,
M.
Podělte se s námi o vaše dojmy z této lahodné a vláčné tvarohové bábovky.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím