Vajíčková pomazánka

podle Lukáš Svoboda

Tento recept je na zdravější verzi klasické vajíčkové pomazánky, tak jak ji známe s majolkou. Ať už ji připravíte pro návštěvu nebo jen tak sobě k dobré večeři s vínkem, tak se budete oblizovat až za ušima a nebute mít přitom žádné výčitky, to vám slibuji! 

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Tento recept je na zdravější verzi klasické vajíčkové pomazánky, tak jak ji známe s majolkou. Ať už ji připravíte pro návštěvu nebo jen tak sobě k dobré večeři s vínkem, tak se budete oblizovat až za ušima a nebute mít přitom žádné výčitky, to vám slibuji! Chuťovky Vajíčková pomazánka, vajíčka, pomazánka, párty, chuťovka, jednohubky European Vytisknout
Porce: 4 Doba přípravy: Doba vaření:
Nutriční hodnoty – kalorie – tuk
Hodnocení 5.0/5
( 2 hlasů )

INGREDIENCE

  • 6ks vajec 
  • 2ks Lučiny
  • 1ks červené cibulky
  • Čerstvou pažitku
  • Sůl 
  • Pepř

POSTUP

Uvaříme si vajíčka. (Já vajíčka vkládám do studené vody, přivedu k varu a poté je vařím 7 minut.)

Když jsou vajíčka hotová dám je hned pod studenou vodu, abych zastavila. 

Poté si nakrájíme červenou cibulku nadrobno a pažitku, kterou smícháme s lučinou, solí a pepřem.

Oloupeme si studená vajíčka. Já vajíčka nekrájím – používám vychytávku v podobě krájecí mřížky. Nejčasteji ji využíváme, když děláme doma bramborový salát. Pokud mřížku nemáte, vajíčka pokrájejte.

Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem  a podáváme na čerstvém pečivu.

Vajíčková pomazánka mi nejvíce chutná na žitném pečivu spolu s rajčátky. 

Dobrou chuť, 

M. 

 

Smíchané ingredience vajíčková pomazánka

Mohlo by se Vám také líbit

Zanechte komentář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím