Vajíčková pomazánka
Předchozí příspěvek
Tento recept je na zdravější verzi klasické vajíčkové pomazánky, tak jak ji známe s majolkou. Ať už ji připravíte pro návštěvu nebo jen tak sobě k dobré večeři s vínkem, tak se budete oblizovat až za ušima a nebute mít přitom žádné výčitky, to vám slibuji!
Uvaříme si vajíčka. (Já vajíčka vkládám do studené vody, přivedu k varu a poté je vařím 7 minut.)
Když jsou vajíčka hotová dám je hned pod studenou vodu, abych zastavila.
Poté si nakrájíme červenou cibulku nadrobno a pažitku, kterou smícháme s lučinou, solí a pepřem.
Oloupeme si studená vajíčka. Já vajíčka nekrájím – používám vychytávku v podobě krájecí mřížky. Nejčasteji ji využíváme, když děláme doma bramborový salát. Pokud mřížku nemáte, vajíčka pokrájejte.
Vše promícháme, dochutíme solí, pepřem a podáváme na čerstvém pečivu.
Vajíčková pomazánka mi nejvíce chutná na žitném pečivu spolu s rajčátky.
Dobrou chuť,
M.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu vyjadřujete svůj souhlas. Rozumím